Boxes & Books

Maatwerk Persoonlijk

maatwerk met aandacht

Bij bijzondere gelegenheden geef je graag een geschenk. Het liefst iets unieks, dat écht past bij de ontvanger. Een cadeau dat ook jaren later nog regelmatig uit de kast gepakt wordt, met aandacht bekeken en gevoeld.

Met een handgemaakte doos of hand- gebonden boek geef je de herinneringen en levenservaringen van de ontvanger (of van jezelf) een eervolle plaats. Foto’s, brieven, kleine memorabilia… Ze kunnen allemaal bewaard worden in een doos of boek, of combinatie.

Veelzijdige toepassingen 
Omdat elk item uniek is, is het geschikt voor vele gelegenheden.

Bijvoorbeeld:

  • Afscheidsceremonie
  • Afstudeerproject
  • Huwelijk
  • Jubileum
  • Geboorte
  • Bijzondere reis

 

Persoonlijk
Afhankelijk van de persoonlijke interesses van de persoon om wie het gaat, kun je denken aan een origineel dagboek, notitieboek of schetsboek, reisdagboek, herinneringsboek, condoleance-boek of fotoboek.

Wil je liever een doos voor kostbare objecten, liefdesbrieven, een bijzonder boek, een doos met fotoherinneringen
of een schatkistdoos?

Kom met je ideeën en samen bedenken we een mooie oplossing.

Op zoek naar inspiratie?
Hieronder kun je een aantal voorbeelden zien, maar kijk ook eens in mijn uitgebreide portfolio voor inspiratie.

Handgemaakte dozen en boeken
met herinneringen, foto’s en persoonlijke verhalen
zijn onvergetelijke cadeaus…

Voorbeelden

In de afgelopen 20 jaar heb ik vele dozen en boeken in opdracht
mogen maken. Hier zie je een aantal mogelijkheden. In mijn portfolio
vind je er nog meer.

De ervaring van Rob

Het lp-hoezenboek 

In dit praktijkvoorbeeld kun je terug zien dat er veel mogelijk is met maatwerk. Samen met Rob ontwikkelde ik een praktische en mooie oplossing voor Rob’s lp-verzameling.

Rob: De lp-hoezen zijn voor mij, behalve een opberghoes ook een beeldverhaal van waar
ik naar luister.
In de huidige tijd verdwijnt de platenspeler uit de huiskamer en dus ook de mooie platenhoezen. Ik wilde de hoezen waar ik het meest aan gehecht ben of gewoon mooi vind,
een mooie plek geven in de vorm van een boek.
De oplossing die Adelheid had bedacht was heel fijn, omdat de hoezen in tact bleven en ook opengeslagen konden worden.
Ik ben erg trots op ‘het boek’ en laat het vaak aan vrienden zien. Het staat naast de tv en van de muziek heb ik een playlist op Spotify gemaakt. Af en toe pak ik het en droom weg naar vroeger, toen de platen nog zwart waren en de naald wel eens oversloeg.

Hoe het werkt

1. Idee

Je wilt graag voor een persoon bij een bepaalde gelegenheid een mooie doos of boek laten maken. Je neemt contact op met mij en we bespreken jouw ideeën. Ik denk dan ook met je mee. Ik laat je
de mogelijkheden zien. Dit kan ‘live’ in mijn atelier, maar ook digitaal. Ik vertel je ook wat de kosten zouden zijn bij de uitvoering van het plan. Met jouw akkoord ga ik voor je aan de slag.

2. Uitvoering

Ik ga voor je aan het werk. Ik laat je tussendoor zien hoe het gaat.
Je kunt mij dan ook feedback geven. Soms werken we intensiever samen, bijvoorbeeld als jij ook beelden/foto’s/inhoud aanlevert
voor het project.

3. Klaar!

Binnen de afgesproken tijd is de doos of het boek helemaal af! Het cadeau kan gegeven worden aan de ontvanger. Hij of zij zal blij verrast zijn met zo’n uniek geschenk en het nog lang koesteren.

De ervaring van Anneke

Merklappen-dozen 

Heb je zelf iets gemaakt dat je zou willen verwerken in een mooie doos? Anneke liet haar zelfgeborduurde kaartjes verwerken in 6 dozen.

Anneke: “De website van Boxes & Books zag ik bij de site van Merkwaardig, de merklappenvereniging. Mijn wens was doosjes te laten maken voor mijn nageborduurde kaartjes van de originelen in de Alba Amicorum van 1830-1870. Ik ben tevreden want de binnenkant is beplakt met ‘merklappen’-papier. De effen bovenkanten heb ik voorzien van geborduurde kaartjes die verband houden met de soort kaartjes die erin liggen. Ze raken intussen aardig gevuld en ze staan mooi in mijn kast. De doosjes zijn prima uitgevoerd.”

Dozen en boeken om te bewaren,

te koesteren

en steeds weer opnieuw te bewonderenn…

De ervaring van Rens

Fotodozen voor vrienden en familie

Rens liet verschillende fotodozen maken. Een bijzonder geschenk
om te geven én te ontvangen.

Rens: Ik heb al vijf dozen met fotocollages aan de buitenkant door Adelheid laten maken. Niet alleen voor familie, maar ook voor vriendinnen, tot in de US. Ik kwam aan je adres via Elly Hopman, waar ik ooit een workshop heb gevolgd.

En over de hele gang van zaken niets dan lof; alles perfect geregeld en gemaakt!!!

Ik kom snel voor de volgende doos.

 Wil je meer voorbeelden zien?

Op deze pagina heb ik een aantal voorbeelden laten zien. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Laat je inspireren door de dozen in mijn portfolio. Wil je dat ik met je meedenk? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier. 

Contact

Typ hier je boodschap, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Chat openen
1
Heb je vragen?
Welkom bij Boxes and Books! Kan ik je ergens mee helpen?