Workshops
dozen maken

Wil je zelf mooie dozen leren maken?

In mijn papieratelier in De Rijp en
op locatie geef ik workshops in het ambacht. Van eenvoudig tot meer bijzondere dozen.

In één dag maak je een eigen doos.
En trots ga je naar huis!

Leer het zelf

Tijdens een workshopdag leer je hoe je een bijzondere doos maakt. Stap voor
stap worden de handelingen uitgelegd aan de hand van een beschrijving. Alle gereedschappen zijn aanwezig. De materialen die je gebruikt, zoals boekbindlinnen en sierpapier, zijn er in vele kleuren en dessins. De keuze is reuze! En met de beschrijving kun je daarna ook thuis aan de gang.

 

Workshop Linnen Overslagdoos met magneetsluiting

Een overslagdoos met magneetsluiting: geheel in linnen met een prachtige pasvorm. De sluitklep wordt met verborgen magneten gesloten. De inhoud is een boekje op A6-formaat en past mooi in de doos. Een sieraad op tafel voor je dierbare boek of een verzameling bijzondere ansichtkaarten!

Naast de stap-voor-stapuitleg en de technische kneepjes, die je niet in de boeken vindt, is er een duidelijke beschrijving, zodat je ook thuis een linnen overslagdoos met magneetsluiting in alle gewenste afmetingen kunt maken.

Deze workshop duurt een dag.
Workshopprijs: €115,-

 

Workshop Sierdoos

Voor het maken van een sierdoos heb je grijsbord (stevig karton), boekbindlinnen en sierpapier nodig. Met speciale boekbinderslijm worden de (voorgesneden) stukken grijsbord aan elkaar geplakt tot een bodem en deksel. Daarna worden deze twee vormen bekleed met boekbindlinnen, zodat de deksel vast komt te zitten aan de bodem. De binnen- en buitenkant worden bekleed met sierpapier.

Naast de stap-voor-stapuitleg en de technische kneepjes, die je niet in de boeken vindt, is er een duidelijke beschrijving, zodat je ook thuis een sierdoos in alle gewenste afmetingen kunt maken.

Deze workshop duurt een dag.
Workshopprijs: €115,-

 

Workshop Kaartendoos

Voor het maken van een kaartendoos heb je grijsbord (stevig karton), boekbindlinnen en sierpapier nodig. Met speciale boekbinderslijm worden de (voorgesneden) stukken grijsbord aan elkaar geplakt tot een bodem. Deze wordt bekleed met sierpapier. Voor de deksel wordt een ‘map’ gemaakt van grijsbord, door drie stukken grijsbord te bekleden met boekbindlinnen. Tot slot plak
je de bodem in de ‘map’.

Naast de stap-voor-stapuitleg en de technische kneepjes, die je niet in de boeken vindt, is er een duidelijke beschrijving, zodat je ook thuis een kaartendoos kunt maken.

Deze workshop duurt een dag.
Workshopprijs: €115,-

 

Goed gereedschap is het halve werk. 

Workshop Pennendoos

Bij het pennendoosje, dat je ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld haaknaalden, kleurpotloden, borduurgaren, maak je een ‘mapje’ dat met driehoekjes een doosje wordt. Door de scharnierende werking van het mapje en de zijkanten kan het doosje open en gesloten worden met een ‘veter’sluiting. Je gebruikt grijsbord, boekbindlinnen en sierpapier.

Naast de stap-voor-stapuitleg en de technische kneepjes, die je niet in de boeken vindt, is er een duidelijke beschrijving, zodat je ook thuis een pennendoosje kunt maken.

Deze workshop duurt een dag.
Workshopprijs: €115,-

Workshop Draaidoos met twee lagen

De draaidoos bestaat uit 2 bodems die boven elkaar in een ‘map’ zijn bevestigd. En bovenop komt een losse deksel. Met grijsbord (stevig karton) en sierpapier maak je deze draaidoos. Er is voldoende boekbindlinnen en sierpapier in vele kleuren, zodat
de resultaten altijd verschillende zijn.

Naast de stap-voor-stapuitleg en de technische kneepjes, die je
niet in de boeken vindt, is er een duidelijke beschrijving, zodat
je ook thuis een draaidoos kunt maken.

Deze workshop duurt een dag.
Workshopprijs: €115,-

Workshop Japanse vouwdoos

De Japanse vouwdoos is uitgevouwen helemaal plat. De doos wordt gemaakt voor een blanco boek op A5-formaat. De buitenkant wordt bekleed met boekbindlinnen, de binnenkant wordt afgewerkt met sierpapier. Voor de sluiting wordt een echt Japans sluitbeentje (van echt been) gebruikt. Er is voldoende boekbindlinnen en sierpapier in vele kleuren, zodat de resultaten altijd verschillende zijn.

Naast de stap-voor-stapuitleg en de technische kneepjes, die je
niet in de boeken vindt, is er een duidelijke beschrijving, zodat
je ook thuis een draaidoos kunt maken.

Deze workshop duurt een dag.
Workshopprijs: €115,-

Mooie materialen voor een uniek resultaat.

Workshops

1. Vriendinnendag/moeder-dochterdag

Kom gezellig met je vriendinnen of (schoon)moeder met dochter(s) naar een workshopdag. Met minimaal 4 personen is een workshop al mogelijk. Kijk voor data bij de agenda. Ben je al met 4 personen of meer, dan overleggen we voor een datum en wat jullie willen maken.

2. Team-uitje of verjaardagsfeestje

Wil je in een paar uurtjes met je collega’s kleine boekjes maken? Neem contact met mij op en vraag naar de mogelijkheden. 

3. Leer het zelf

Boxes & Books geeft workshops op verschillende niveaus, voor minimaal 4 personen. Tijdens een workshop kun je in één dag leren een doos te maken. Daarbij is goed gereedschap het halve werk, en met mooie materialen is elk resultaat uniek. Neem contact met mij op en vraag naar de mogelijkheden.

 

Uiteraard zijn ook andere groepen van harte welkom om een workshop bij mij
te volgen. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Prijzen

 

Een workshopdag kost € 115,- per persoon. Dit is inclusief alle materialen en btw, gebruik van gereedschap en een duidelijke beschrijving.

Extra: eventuele reiskosten als de workshop bij je thuis wordt gehouden. Of als de huur van een grotere locatie nodig is voor het aantal cursisten.

De gastvrouw/man bij wie de workshop plaatsvindt zorgt voor koffie/thee en lunch.

Voor opgave en informatie klik op contact.

De workshops beginnen om 10.00 uur en duren tot ± 17.00 uur.

Elke cursist gaat met een afgewerkt eindresultaat naar huis.

De workshops kunnen plaatsvinden op elke dag van de week, ook in het weekend op zaterdag en zondag. Kijk voor data in de agenda, andere data in overleg.

Voorbeelden van de resultaten van cursisten

Contact

Wil je zelf een doos maken bij mij? Neem contact op via onderstaand formulier.

Chat openen
1
Heb je vragen?
Welkom bij Boxes and Books! Kan ik je ergens mee helpen?