Mijn eerste ronde doos

29 februari 2024
Adelheid van Rossum
Dit is mijn eerste ronde doos in opdracht gemaakt voor een baret. De doos is bekleed met dainel, een suède-achtige stof. Deze stof is niet zo besmettelijk als boekbindlinnen. De klant moet de doos namelijk steeds mee op reis nemen.
eerste ronde doos gemaakt

‘Kun je een ronde doos maken voor mijn baret? Ik moet hem namelijk steeds meenemen op mijn reizen en dan is het fijn als-ie in een doos zit.’

Deze vraag werd me gesteld, maar ik had nog nooit een ronde doos gemaakt. Maar ik vertrouw op mezelf en neem de opdracht aan. De klant wilde qua kleuren paars met bordeauxrood gecombineerd hebben. Omdat er veel mee gereisd wordt heb ik voor Dainel, een suède-achtige stof, gekozen. Deze stof is minder kwetsbaar dan boekbindlinnen. Bovendien rafelt deze stof niet.

Na het uitproberen van enkele methodes hoe de ronde de doos te bekleden heb ik gekozen voor de volgende manier. Eerst de cirkels van de vorm bekleden en dan de opstaande randen. De cirkels hebben rondom een rand van extra stof om tegen de opstaande rand te plakken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem via onderstaand formulier contact met mij op. Je ontvangt snel een reactie.

Chat openen
1
Heb je vragen?
Welkom bij Boxes and Books! Kan ik je ergens mee helpen?