Agenda 2022

November 2021

Sinds een paar jaar maak ik mijn eigen jaaragenda. Het binnenwerk koop ik bij Boekbinderij Papyrus. Elk jaar kies ik een andere binding. Voor 2022 is het de sewnboardsbinding, een binding waarbij de platten meegenaaid worden. Ik vind het ook altijd een feest om mijn al jaren geleden materialen te gebruiken, zoals het geblokte papier op de platten.

Sewn board binding

Naaien
De platten en binnenwerk

De platten en de katernen worden gebonden tot het boekblok. Dit boekblok kun je eventueel aan de voorkant gelijk afsnijden.

De rug van de agenda
De linnen rug voor de boekblokrug

Na het vastplakken van het grijsbord in de platten en insmeren van de rug, laat je alles drogen. Maak ondertussen de losse rug van linnen met een reepje stevig papier ter versteviging. Het linnen wordt buiten de potloodlijnen tot de buitenkant ingesmeerd. Die randjes worden op de platten geplakt.

Vastplakken
Zo min mogelijk lijm

De platten en de schutbladen worden alleen langs de randen vastgeplakt. 

Mooi openvallend

Losse rugbekleding

De rugbekleding wordt apart gemaakt. In dit geval van duo-linnen en een stukje stevig papier. Alleen de buitenste randen van de rugbekleding worden vastgeplakt op de platten. Daardoor valt het boek, de agenda, mooi open, en blijft ook open liggen.

Drogen onder bezwaar

Als alles is vastgeplakt laat je het boek, de agenda, onder een plankje en bezwaar drogen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem via onderstaand formulier contact met mij op. Je ontvangt snel een reactie.

Chat openen
1
Heb je vragen?
Welkom bij Boxes and Books! Kan ik je ergens mee helpen?