Boekje met langsteekbinding

december 2019

Een boekje met de langsteekbinding is eenvoudig te maken. Je hebt katernen, een omslag en garen nodig. Dus geen geknoei met lijm. Tenzij je een bijzondere omslag wilt maken. Zoals ik hier heb gedaan.

De binding

Je begint met naaien aan de binnenkant, zigzaggend door het katern en de omslag. Bij het uiteinde steek je over naar de tweede rij gaatjes en naai je het tweede katern vast. Bij het andere einde steek je in het eerste gaatje van het eerste katern naar binnen en daar knoop je het eerste uiteinde vast. Je komt met de naald weer naar buiten. En je gaat verder bij het derde katern. En zo verder tot het laatste katern. Ook daar het uiteinde van de draad aan de binnenkant vastknopen. 

De omslag

Op een laag suède zijn stukken zijdepapier geplakt. Je brengt met een sjabloon lijm aan en je plakt het papier erop. Laat vervolgens de lijm goed drogen en dan ga je met schuurpapier de niet-geplakte papierresten wegschuren. En je begin weer van voren af aan met sjabloon en lijm. Als de decoratie naar je zin is, dan stop je. En zo’n gedecoreerde laag suède kun je dan mooi voor deze binding gebruiken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem via onderstaand formulier contact met mij op. Je ontvangt snel een reactie.

Chat openen
1
Heb je vragen?
Welkom bij Boxes and Books! Kan ik je ergens mee helpen?