Project Huisjes

juli 2018

Het begon met het middelste doosje ‘huisje met puntdak’. Ik wilde leren hoe je andere hoeken dan 90 graden moest maken. Vandaar dit puntdak. Daarna kwam het ‘huisje met bol dak’. Dit is bovendien een halsdoos, waarvan je een lijntje van de rode hals ziet. Het derde project is het ‘huisje met gedeukt dak’. De dekselrand is aan alle kanten even hoog, dus de doos is daardoor aan alle kanten verschillend van hoogte. De huisjes zijn bekleed met elefantenhaut-papier in verschillende kleuren. Het project wordt uitgebreid met een ‘huisje met het holle deksel’ en ‘huisje met het dubbelgedeukte dak’.

De huisjes

Huisje met puntdak

Het begon met dit huisje. Ik wilde leren hoe je schuine kanten in een punt kunt verwerken. En op het moment dat ik eraan dacht waren huisjes in het interieur een trend. Vandaar dit huisje met puntdak.

Huisje met bol dak

Dit huisje is een halsdoosje waarbij
je een randje van de hals ziet als de deksel erop zit. Er zaten twee uitdagingen in dit doosje voor me:
de hals en de bolle deksel.

Huisje met gedeukt dak

Ook dit doosje is een halsdoos, maar nu sluit de deksel mooi aan op de doos. De hoeken zijn twee aan twee even hoog. De volgende uitdaging
is een huisje met dak met vier verschillende hoogtes.

Allemaal even groot

Afmetingen

Voor de onderkant van de huisjes is steeds uitgegaan van dezelfde afmetingen, namelijk 7,5 x 15 cm. Door de verschillende daken verschillen de hoogtes.

Materialen

De doosjes zijn gemaakt van grijsbord en alle zijn bekleed met elefantenhaut-papier. Dat is er in verschillende kleuren. Maar de donkere tinten verkleuren door invloed van licht. Dat zie je aan de binnenkanten van het puntdak en het gedeukte dak.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem via onderstaand formulier contact met mij op. Je ontvangt snel een reactie.

Chat openen
1
Heb je vragen?
Welkom bij Boxes and Books! Kan ik je ergens mee helpen?