Kunstproject ‘Stills’

Oktober 2013

Beeldend kunstenaar Joyce Ennik kwam bij me met de vraag of ik een doosvorm of map kon ontwerpen voor haar ‘Project Stills’. Ze had al duidelijke ideeën over de inhoud van de doos en kleuren die ze wilde zien. Met mijn stalen van boekbindlinnen en doosideeën besprak ik met haar de mogelijkheden.

 

Details van dit unieke project

De kunstdoos

Toen de keuze op deze doos was gevallen, heb ik een voorbeeld op het gewenste formaat gemaakt. Omdat deze bijzondere uitgave zou worden gepresenteerd bij de tentoonstelling in Eye Film Instituut kon Joyce in die overlegperiode van haar project ‘Stills’ deze dummy showen.

Het verhaal

Stills zijn fotografische beelden,
maar geen foto. Het betreft hier afzonderlijke beelden uit een strook film. In de leporello zijn ook stills verwerkt. De inhoud is geschreven door Mark-Paul Meyer, senior conservator EYE. De beelden zijn beelden met een verhaal. Niet het verhaal van de film waar zij uit zijn gehaald, maar het verhaal van de visuele vorming van Joyce.

Inhoud van de doos

De twee mappen met stills als omslag zijn gevuld. De ene met 10 reproducties van de stills en de andere met prenten. Onder in
de doos ligt een dvd met de documentaire ‘Stills’ door Jarg de Gooijer en Joyce Ennik. Alle uitgaven zijn genummerd. Totale oplage is 45.

Van productie
tot presentatie

Het atelier

Tijdens de productie mocht ik gebruikmaken van het atelier van Joyce, op loopafstand van mijn huis. Zo kon ik elk gewenst moment aan de dozen werken, en kon het werk blijven liggen. En kon ik steeds, zonder opruimen, meteen weer verder met werken.

Presentatie

De opening van de tentoonstelling in EYE Film Instituut was bijzonder. Er werden een paar unieke filmpjes getoond uit de collectie van vader Ennik, die na zijn overlijden is overgedragen
aan EYE. De giga-gomdrukken van Joyce zijn indrukwekkend.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem via onderstaand formulier contact met mij op. Je ontvangt snel een reactie.

Chat openen
1
Heb je vragen?
Welkom bij Boxes and Books! Kan ik je ergens mee helpen?