Miniatuurboek-
bindwedstrijd

September 2017

De wedstrijd is uitgeschreven door de Stichting Handboekbinden en het binnenwerk
is van de hand van Geert Mak ‘The island’, gedrukt door uitgeverij De Buitenkant.

 

Hoe is het miniatuurboek gemaakt?

Leporello

De band is opgebouwd uit twee lagen Wibalin-papier in groen en rood. De lagen zijn op elkaar gelijmd. Die kleuren komen namelijk voor in de illustraties in het boekje. In de groene voorkant/buitenkantlaag
zijn de drie Andreaskruisen van Amsterdam gesneden.
De rug van de band bestaat uit een leporello. In elke vouw van de leporello is een katern gebonden met de cahiersteek en rood garen.

Titel en auteur

Aan de bovenkant van de leporello is elke letter en spatie van de titel THE ISLAND op een strook van de leporello gedrukt in goud, zichtbaar vanaf de cover (voorkant). Rechts onderaan is de auteur (Geert) MAK gedrukt, ook in goud en leesbaar vanaf de achterkant van de leporello.

Dubbele foedraal

Om de leporello te beschermen heb ik twee gevouwen foedraaltjes gemaakt naar een idee van Hedi Kyle. De ene is net iets groter dan de ander, zodat ze mooi over elkaar schuiven en de inhoud, de leporello, geheel beschermd is.

De catalogus

Het juiste formaat

Mijn exemplaar past precies op het winnende exemplaar dat op de cover van de catalogus is afgebeeld. Toevallig ook een rood boekje.

Het boekje van de prijswinnaar heeft een leren band met een gaatjesmotief en prijkt op de cover van de catalogus.

Trots

Mijn exemplaar behoorde bij de tweede selectie en kreeg daarom een eigen pagina, met uitleg,  en is te vinden op pagina 69.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem via onderstaand formulier contact met mij op. Je ontvangt snel een reactie.

Chat openen
1
Heb je vragen?
Welkom bij Boxes and Books! Kan ik je ergens mee helpen?